main logo
587

Cerbul de Aur 2018: Festivalul a debutat pe o scenă impresionantă

La 50 de ani de la primul spectacol al evenimentului, ediția cu numărul 18 debutează cu Gala dedicată laureaților Cerbului.

Cerbul de Aur 2018: Festivalul a debutat pe o scenă impresionantăFestivalul Cerbul de Aur a debutat ieri pe o scenă impresionantă

Festivalul se desfășoară într-un perimetru de 9.000 m2, în decorul istoric al Pieței Sfatului din Brașov, transmite Știri.md

Spectacolul de deschidere au adus emoția revederii cu artiști care au marcat scena Cerbului de Aur și emoția evocării celor care au intrat în istoria Festivalului. Spectatorii și telespectatorii s-au reîntâlnit cu artiști români care au scris istorie la Cerbul de Aur - Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurențiu Cazan, Nico, Doru Tufş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

Gigliola Cinquetti, Paulo Braganca, Andra și The Humans au susținut recitaluri în prima seară a Festivalului. Artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoare marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediție a Cerbului de Aur, în anul 1969, a deschis seria recitalurilor din prima seară a Festivalului. 

În seara inaugurală au mai susţinut recitaluri Andra, laureată a ediţiei din 2005 şi interpretul de fado Paulo Braganca, care a adus parfumul ritmurilor lusitane pe scena Cerbului. Artistul portughez a oferit un moment inedit de neuitat prin interpretarea unor piese din repertoriul Mariei Tănase în registrul unic al muzicii fado. 

Reprezentanții României la cea mai recentă ediție Eurovision, trupa The Humans, au cântat, în premieră, două piese proaspăt înregistrate în studio, dar și câteva melodii care au rămas în memoria edițiilor anterioare ale Cerbului de Aur.

Pe tot parcursul Festivalului, publicul a intrat în arenă de la ora 18.45, porțile s-au închis la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat. Pentru accesul în Piața Sfatului au fost amenajate 14 porți și 4 puncte de acces.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării