Cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi. Ce recomandă nutriționiștii
Nutriționiștii au dezvăluit care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi pe care le poți consuma. Acestea sunt bogate în calciu și alți nutrienți benefici pentru organismul tău. În timp ce unele tipuri de brânzeturi sunt bogate în grăsimi saturate și sodiu, altele se laudă cu o mulțime de vitamine, proteine și bacterii bune pentru organism.

Brânzeturile sunt recomandate în dieta noastră, însă acestea ar trebui întotdeauna consumată cu măsură. Au existat întotdeauna o mulțime de factori de luat în considerare atunci cînd a venit vorba de alegerea tipurilor perfecte de brânzeturi, transmite Știri.md cu referire la catine.ro.
Cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi pe care le poți consuma
Nutriționiștii recomandă să optezi întotdeauna pentru brânzeturi care sunt sărace în grăsimi saturate și sodiu. În schimb, optează întotdeauna pentru brânzeturi bogate în proteine, calciu și în probiotice. Descoperă mai jos care sunt cele mai sănătoase tipuri de brânzeturi pe care le poți consuma. Dacă îți dorești o dietă sănătoasă și echilibrată, atunci poți lua în calcul și consumul următoarelor tipuri de brânzeturi.
Mozzarella
Mozzarella se află în fruntea listei de brânzeturi sănătoase, cu șase grame de proteine într-o porție de 100 de grame. Pe lângă faptul că este bogată în proteine, este, de asemenea, săracă în grăsimi saturate și sodiu. În plus, acest tip de brânză este o sursă excelentă de calciu, fosfor și zinc.
Toți acești nutrienți sunt esențiali pentru sănătatea mai bună a oaselor. Mozzarella conține, de asemenea, bacterii benefice pentru sănătatea intestinală.
Brânza de capră
Aroma sa poate fi dificilă pentru unii, dar această brânză proaspătă și cremoasă aduce o serie de beneficii pentru sănătate. Bogat în vitamina A și vitamina B2, laptele de capră conține, de asemenea, mai puțină lactoză decât laptele de vacă.
Acest lucru îl face mai ușor de digerat pentru persoanele care au o sensibilitate la lactoză, spun specialiștii.
Brânza de vacă
Brânza de vacă este bogată în proteine și este încărcată în vitamine valoroase precum B și B12. Această brânză cremoasă este un aliment sănătos care este consumat în aproape toate colțurile lumii.
Brânza de vacă are 24 de grame de proteine într-o singură porție de 100 de game.
Este o opțiune excelentă pentru persoanele care doresc să-și crească aportul de proteine în dieta zilnică. Brânza de vacă este o opțiune ideală pentru consumul zilnic.
Parmezan
Cu 10 grame de proteine per 100 de game, parmezanul are, de asemenea, un conținut scăzut de lactoză, ceea ce îl face ușor de digerat pentru majoritatea iubitorilor de brânzeturi.
De asemenea, parmezanul are un conținut ridicat de calciu. Pe de altă parte, parmezanul are un conținut destul de bogat în sodiu, așa că nu este indicat să mănânci această brânză în cantități prea mari.
Brânza elvețiană
Această brânză faimoasă a fost selecționată ca superaliment în 2017 pentru că are o bacterie probiotică sănătoasă numită Propionibacterium freudenreichii. Potrivit studiilor, acest probiotic ajută la scăderea inflamației din organism și ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire.
Dincolo de beneficiile acstui probiotic, brânza elvețiană este bogată în alți nutrienți cheie, inclusiv vitamina B12, calciu și fosfor. De asemena, brânza elvețiană este o susă bună de proteine și calciu, care sunt bune pentru sănătatea oaselor.