main logo
365

Cel puțin opt oameni au murit în Europa din cauza caniculei

Mii de hectare distruse de incendii și cel puțin opt decese. E bilanțul provizoriu după șase zile de caniculă, în Europa. Patru oameni au murit în Franța, doi în Spania și doi în Italia.

Cel puțin opt oameni au murit în Europa din cauza caniculei

Victimele sunt în principal vârstnici și muncitori care lucrau pe câmp sau pe șantiere în plină arșiță. Intensitatea episodului canicular a mai scăzut, dar duminică a fost în continuare cod roșu în câteva regiuni din Spania, Elveția și Polonia, portocaliu în aproape jumătate din Franța, în Austria și Cehia, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

După temperaturile record, de peste 45 de grade, 60 de focare de incendiu au fost semnalate în sudul Franței. Vegetației uscate nu i-a trebuit mult ca să ia foc, apoi vântul a propagat flăcările, care au lăsat în urmă terenuri calcinate, case, grădini și sere distruse complet. Oamenii au fost evacuați la timp.

- Era casa fratelui meu, dar mă simt de parcă a ars a mea. Acelea sunt ale părinților noștri, care de asemenea au ars. Nu mai e nimic de spus.

Unde culturile nu au fost arse de foc, s-au uscat din cauza caniculei. Viticultorii din sudul Franței și-au găsit viile pârlite de soare. Boabele s-au stafidit pe ciorchine.

- N-am mai văzut așa ceva. În principiu, temperaturile sunt mai puțin ridicate în luna iunie. Cu valul ăsta de căldură, frunzele s-au ofilit, nu au reușit să reziste.

La Paris, turiştii nu s-au lăsat descurajaţi de căldură.

- Cremă de soare şi haine uşoare, avem tot timpul la noi sticle cu apă.

- Facem pauze, stăm la umbră.

Şi în Spania, temperaturile continuă să fie caniculare. Din această cauză, au izbucnit incendii de vegetaţie în centrul țării și în Catalonia. Flăcările s-a apropiat periculos de mult de zonele locuite, provocând evacuarea a sute de oameni.

Incendii violente se înregistrează şi în regiunea Madrid, unde zeci de oameni au fost evacuaţi.

Și în Italia, vegetația a luat foc. În valea Padului, sute de baloți de fân s-au aprins pe câmp, iar în Sicilia a izbucnit un incendiu într-un parc natural. Pompierii au intervenit inclusiv în Roma și în suburbii. În mai multe zone verzi, în decurs de câteva ore au izbucnit cinci incendii care au umplut aerul de fum.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării