main logo
405

Cel puţin 40 de oameni, ucişi la o nuntă în sudul Afganistanului

Ministerul afgan al Apărării a anunţat luni că anchetează cu privire la o operaţiune a forţelor sale contra unor talibani, în sudul ţării, în care ar fi fost ucişi aproximativ 40 de civili, potrivit unor parlamentari locali.

Cel puţin 40 de oameni, ucişi la o nuntă în sudul AfganistanuluiFoto: Agerpres

”Ministerul Apărării va ancheta cu privire la acuzaţii referitoare la pierderi civile în districtul Musa Qala”, se arată în acest counicat, în care se precizează că forţe din cadrul ministerului au efectuat duminică o operaţiune în care ”22 de membri străini ai talibanilor aufost ucişi, iar 14 arestaţi”, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

”Era ora zece seara, iar o operaţiune terestră şi aeriană a fost realizată în timpul unei sărbători henna (celbrare înaintea căsătoriei) la Musa Qala, cu 40 de morţi şi 13 persoane transferate la urgenţe. Şase talibani au fost, de asemenea, ucişi”, a declarat pentru AFP un senator din provincie, Sher Mohammad Akhundzada.

Un membru al consiliului provinciei, Majeed Akhundzada a evocat la rândul său ”aproximativ 40 de morţi şi 18 răniţi, toţi civili”. El a evocat o ”operaţiune comună a forţelor afgane şi străine”.

Provincia Helmand se află, în mare parte, sub controlul talibanilor.

Folosirea unor mijloace aeriene în lupta împotriva talibanilor implică adesea forţe americane.

Ministerul afgan al Apărării a precizat că operaţiunea, efectuată de către forţele afgane, viza ”un grup terorist străin implicat în pregătirea unor atacuri teroriste” şi a permis distrugerea unui depozit de echipament destinat acestor atacuri.

Tot potrivit ministerului, cinci pakistanezi şi un locuitor din Bangladesh se află între persoanele arestate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării