main logo
582

Cel mai ucigător incendiu din California: Șeriful cere 3 morgi mobile

Incendiul de pădure care mistuie nordul Californiei a devenit cel mai ucigător din istoria statului, după ce bilanţul morţilor a ajuns la 44.

Cel mai ucigător incendiu din California: Șeriful cere 3 morgi mobile

Focurile sunt comune în zonă, însă în ultimii ani gravitatea lor a sporit dramatic. Guvernatorul Californiei s-a apărat de acuzaţiile lui Donald Trump, legate de proasta administrare a pădurilor, transmite Știri.md cu referire la ProTV.

Şi l-a acuzat la rândul său că neagă realitatea, adică faptul că schimbările climatice contribuie decisiv, la astfel de tragedii.

Aceste imagini teribile au fost înregistrate în maşinile unor familii care au reuşit să se salveze, evacuându-şi la timp casele.

Locuitor: „Ce-o să se întâmple când focul ajunge la noi? Nu o să luăm foc...ok? O să stăm departe de el”.

Martor: „Vântul aruncă scântei atât de departe...Era foc în orice direcţie priveai”.

În nordul Californiei, pompierii luptă de cinci zile cu cel mai distrugător incendiu din istoria statului, aşa numitul Câmp Fire. La momentul de apogeu, ardea echivalentul unui teren de fotbal, la fiecare trei secunde.

Oficial: „Bilanţul face ca acest incendiu să fie cel mai devastator din istoria Statelor Unite”.

Orăşelul Paradise, cu 27.000 de oameni, s-a transformat într-un uriaş perimetru de lucru pentru echipele de legişti, care au parte de descoperiri macabre. Sute de oameni răscolesc ruinele fumegânde. Șeriful a cerut 3 morgi mobile de la armată, unități de câini care identifică rămășițe umane și trei grupuri de antropologi criminaliști.

Șerif: „Am avut un plan de evacuare stabilit, l-am pus în practică şi a funcţionat cum trebuia, însă nu am anticipat niciodată că vom fi nevoiţi să evacuăm toate zonele, în acelaşi timp. Un oraş întreg a fost şters de pe faţa pământului, în 8 ore”.

Supravieţuitorii au poveşti înfiorătoare.

Martor: „Am crezut că se vor sparge geamurile, atât de fierbinte era aerul”.

Martor: „Incredibil... Este al patrulea incendiu pe care îl trăiesc aici, însă este şi cel mai cumplit”.

De parcă trei focare uriaşe nu erau de ajuns, încă două s-au declanşat luni în California. Unul dintre acestea, la vest de Los Angeles, a forţat închiderea unei autostrăzi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării