24 iun, 2019 13:06
1 014
0
Cel mai tânăr sommelier din Moldova a înregistrat două recorduri Guinness
24 iun, 2019 13:06
1 014
0

Dacă în trecut sabia era folosită pentru a decapita inamicii, în prezent, aceasta are mai multe întrebuințări.

Foto: diez.md

Danu Frumusachi, cel mai tânăr sommelier din Moldova, a învățat să o mânuiască cu dibăcie, și acum deschiderea sticlelor prin intermediul tehnicii sabrage, a devenit o adevărată pasiune a tânărului, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

În prezent, Danu a reușit să înregistreze două recorduri demne de Guinness Book.

Pe 23 iunie, la ora 17.20, Danu s-a impus cu două recorduri mondiale, acesta a deschis prin intermediul tehnicii sabrage 50 de sticle în 28 de secunde și 79 de sticle în 60 de secunde. 

„Recordurile precedente au fost 30 secunde – 36 sticle. Eu în 30 secunde am sabrat 50 sticle și puteam să mai sabrez, dar mi s-au terminat sticlele. Am terminat 50 sticle în 28 secunde. 

Al doilea record a fost înregistrat anul trecut în Letonia, Raimond Thompson, cel mai bun sommelier din Europa și Africa, el a sabrat 71 sticle în 60 secunde, eu am sabrat 79 sticle în 60 secunde”.

La eveniment au fost prezenți peste o mie de persoane. Echipa a fost alcătuită din doi cronometrori, trei martori independenți, doi cameramani și un fotograf.13

Pentru că stabilirea unui record de o asemenea talie necesită și multe sticle de vin spumant pentru antrenamente, dar și pentru eveniment inclusiv, un producător local s-a oferit să le pună la dispoziție. 

Sticlele cu vin spumant au fost oferite de Apriori Wine. 

Compania a oferit mai multe sticle de brut Aprisecco, un spumant premiat cu argint la Effervescents Du Monde 2018 din Franța. La eveniment au fost deschise 1.000 de sticle.

2

Pentru că sabrage este o tehnică care include și anumite riscuri, după eveniment Danu a depistat câteva leziuni pe față, provocate de sticle.3

Danu Frumusachi este cel mai tânăr sommelier din Moldova, acesta și-a obținut diploma școlii de Sommelieri din Moldova anul trecut, când abia împlinise 18 ani. În prezent, Danu a obținut diploma de Sommelier European.

Pentru a stabili recordurile, tânărul s-a antrenat șase luni. Jumătate de an a pus accent pe forță, pentru că tehnica sabrage necesită o dibăcie specială, iar în ultima lună, Danu a pus accent pe viteză. 

Pentru a reuși, tânărul a apelat la sfaturile sommelierului Raimond Thompson.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter