main logo
1598

Cel mai mare rival al mafiotului El Chapo a murit la spital

Hector Beltran Leyva (56 de ani), unul dintre cei patru frați care conduceau cartelul Beltran Leyva, a murit în urma unui infarct, în timp ce se afla într-un spital, după ce a fost transferat dintr-o închisoare.

Cel mai mare rival al mafiotului El Chapo a murit la spital

Gruparea infracțională era cunoscută pentru rivalitatea pe viață și pe moarte cu cartelul Sinaloa, condus de mult mai cunoscutul "El Chapo". 

Leyva a fost arestat în luna octombrie 2014, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Recent, el a fost transferat din celula sa, într-o închisoare de maximă securitate din orașul Toluca (Mexic), după ce a acuzat dureri în piept. 

Mafiotul a fost pus sub acuzare pentru trafic de marijuana, heroină, cocaină și metamfetamine, scrie BBC. 

El a preluat conducerea cartelului cartelului după ce fratele său, Arturo, a fost omorât într-un schimb de focuri cu poliția din Mexic, în urmă cu 9 ani. Ceilalți doi frați, Alfredo și Carlos, se află în spatele gratiilor. 

Gruparea a fost înființată în nordul statului Sinaloa, extinzându-se ulterior în mai multe regiuni mexicane. Cartelul face trafic de droguri între Mexic și SUA. Ulterior, rețea s-a extins și în traficul de carne vie și șantaj. 

Șefii rețelei și-au înfiltrat oamenii în structurile înalte ale forțelor de securitate mexicane și inclusiv în guvern. 

Frații Leyva și gruparea lor se află într-un război deschis cu cartelul lui El Chapo, cel din urmă aflându-se într-o închisoare americană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării