main logo
1227

Cel mai lung brâu românesc a intrat în Cartea Recordurilor: Cât măsoară

Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a reușit să intre de două ori în Cartea Recordurilor: pentru cel mai lung brâu românesc confecționat în trei luni, care măsoară 1.667,41 de metri, și pentru cel mai greu brâu, care cântărește 70 de kilograme.

Cel mai lung brâu românesc a intrat în Cartea Recordurilor: Cât măsoarăFoto: agerpres.ro

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o Comisie de la Cartea Recordurilor în centrul orașului Nürnberg, pe Jakobsplatz, transmite Știri.md cu referire la g4media.ro.

Pentru confecționarea celui mai mare brâu românesc, startul a fost dat pe data de 24 februarie 2024, de Dragobete, atunci când Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg a lansat o invitație pentru românii din toată lumea să confecționeze manual un brâu de minimum un metru, pe care să-l trimită la Nürnberg, până la 23 iunie, de Ziua Iei.

„S-au strâns foarte multe organizații din foarte multe țări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, și s-au adunat peste 1.000 de persoane. Am avut asociație care a trimis și 40 de metri. S-au atins două recorduri. Este cel mai lung brâu românesc confecționat de românii din pretutindeni, din toată lumea, dar și cel mai greu, pentru că acesta a fost cântărit”, a declarat pentru agerpres.ro coordonatoarea Centrului din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

Fiecare persoană care a contribuit la acest record a putut alege un model preferat pentru brâul pe care l-a confecționat. Singura cerință a fost ca brâul să aibă lățimea de 7-8 centimetri și minimum 1,5 metri lungime.

Organizatorii acțiunii pentru Cartea Recordurilor au fost Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Valentina Banu EU-RO Connect Consulting și Daniela Lostun, Șezătoarea Românească Nürnberg.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării