main logo
389

Cehia: Un organism de securitate avertizează împotriva chinezilor Huawei şi ZTE

Agenţia cehă de securitate cibernetică a avertizat luni împotriva utilizării de sisteme de programare şi echipamente de la societăţile chineze de telecomunicaţii Huawei şi ZTE, afirmând că acestea constituie o ameninţare pentru securitatea Republicii Cehe.

Un organism de securitate avertizează împotriva chinezilor Huawei şi ZTE

"Principala problemă o reprezintă contextul juridic şi politic din Republica Populară Chineză unde societăţile amintite mai sus operează în primul rând", a declarat în comunicatul său Agenţia naţională cehă pentru securitate a informaţiei şi securitate cibernetică, relatează Ştiri.md cu referire la agerpres.ro

"Legile chineze impun societăţilor private având sediul în China să coopereze cu serviciile de informaţii. În consecinţă, introducerea lor în sistemele-cheie ale unei ţări ar putea reprezenta o ameninţare", potrivit agenţiei.

Filiala cehă a Huawei a criticat raportul şi a cerut agenţiei să prezinte fapte în loc să-i atace reputaţia, a informat agenţia cehă de presă CTK.

Avertismentul a fost făcut la puţin timp după publicarea unui raport al serviciilor cehe de informaţii asupra activităţilor intense de spionaj ale diplomaţilor chinezi în această ţară membră a Uniunii Europene şi NATO.

Mai multe ţări suspectează Huawei de legături cu serviciile chineze de informaţii. Statele Unite, Australia şi Japonia şi-au anunţat intenţia de a boicota grupul chinez din motive de securitate.

Cu toate acestea, vecinul occidental Cehiei, Germania, a refuzat să se alăture acestei mişcări, afirmând recent că nu deţine dovezi că Huawei ar putea utiliza echipamentele sale pentru spionaj.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării