main logo
1985

Cehia: Morți și zeci de răniți în urma unui accident feroviar

Cel puțin patru persoane au murit și alte câteva zeci au fost rănite într-o coliziune între un tren de pasageri și un convoi de mărfuri, miercuri seara, în centrul Republicii Cehe, potrivit serviciilor de salvare, relatează AFP.

Cehia: Morți și zeci de răniți în urma unui accident feroviarFoto: aktual24.ro

„Patru pasageri au suferit răni care au dus la moartea lor”, a declarat Alena Kisiala, purtătoare de cuvânt a serviciilor locale de salvare, pentru televiziunea publică cehă, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Referindu-se la „un mare dezastru”, premierul Petr Fiala a transmis condoleanțe. „Cu toții ne gândim la victime și la răniți”, a scris el pe rețeaua de socializare X.

Potrivit televiziunii publice, accidentul s-a produs cu puțin timp înainte de 21:00 GMT, în apropiere de gara Pardubice, la aproximativ 100 km est de Praga.

Aproximativ 300 de pasageri, mulți dintre ei cetățeni străini, se aflau la bordul trenului de călători, a indicat televiziunea cehă, care a difuzat imagini cu un vagon deraiat și cu supraviețuitori ai accidentului care urcau în autobuze lângă gara principală din Pardubice.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării