main logo
405

Cea mai mare țară care va legaliza marijuana şi cum se va comanda

Canada se pregăteşte să devină cea mai mare ţară din lume care legalizează consumul recreaţional de marijuana.

Cea mai mare țară care va legaliza marijuana şi cum se va comanda

Din 17 octombrie, canadienii îşi vor putea cumpăra canabis de la dispensare sau de pe internet, iar produsul le va fi livrat acasă.

Canada nu e prima ţară care face acest pas. Guvernul de la Ottawa calcă pe urmele autorităţilor din Uruguay, transmite Ştiri.md cu referire la Protv.ro.

Justin Trudeau, premierul Canadei: “Vom implementa curând un nou sistem, unul care va ţine canabisul departe de copiii noştri şi profiturile departe de crima organizată.”

Acestea sunt, potrivit premierului canadian Justin Trudeau, principalele motive care au stat în spatele deciziei autorităţilor de a legaliza consumul recreaţional de marijuana pe tot cuprinsul Canadei.

Mike Farnworth, ministrul pentru siguranţa publicului din British Columbia: “E o schimbare majoră de politică în această ţară, poate cea mai importantă schimbare din ultimele decenii, dar cred că suntem pregătiţi. Avem toate legile şi reglementările pregătite.”

În aşteptarea liberalizării, de luni bune, canabisul ia locul legumelor în solariile fermierilor.

Orville Bovenschen, reprezentantul unei ferme de canabis: “Dacă ţinem cont de cele mai pesimiste estimări, vânzările vor ajunge la 75 de mii de kilograme de canabis pe an.”

Potrivit autorităţilor canadiene, 120 de dispensare îşi vor deschide porţile pe 17 octombrie, când liberalizarea intră în vigoare. Într-o primă fază, foar plantă în stare brută şi tincturile vor fi vândute.

Chris Clay, proprietarul unui dispensar: “Urmează o perioadă stresantă, dar sunt încântat. Mă bucur că oamenii nu vor mai fi arestaţi fiindcă au fost găsiţi având la ei cantităţi mici de canabis.”

Canada devine a doua ţară din lume, după Uruguay, care liberalizează consumul recreaţional de canabis la nivel mondial. Industria canadiană a marijuanei va avea acces la împrumuturi bancare, iar canadienii îşi vor putea cumpăra canabis online.

În Statele Unite, consumul de marijuana e ilegal la nivel federal, deşi numeroase state le permit localinicilor să-şi cumpere canabis în scop recreaţional său medical.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării