main logo
502

Cea mai frumoasă metodă prin care a fost redusă poluarea cu plastic

Poluarea cu plastic este o problemă imensă pentru oceanele lumii. Aproximativ opt tone de deșeuri din plastic intră anual în oceane și reprezintă o amenințare gravă pentru viața sălbatică.

Cea mai frumoasă metodă prin care a fost redusă poluarea cu plastic

Din fericire, există mulți oameni care totuși văd efectele devastatoare ale poluării cu plastic și încearcă să ia măsuri concrete. O lucrare din Australia urmărește să ne facă și mai conștienți de această problemă, transmite Ştiri.md cu referire la Playtech.

Wasteland este numele unei instalații artistice care cuprinde 2.255 de sfere portocalii, fabricate din 120 de kilograme de deșeuri oceanice. Acestea au fost colectate din Marea Barieră de Corali.

Instalația a fost produsă de studioul de design Mundane Matters din Sydney și este inspirată de un experiment de conservare Costa Rican, în care 12.000 tone de coajă de portocală au fost aruncate pe o pășune aridă la mijlocul anilor ’90. 16 ani mai târziu, cercetătorii au descoperit că în acel loc s-a dezvoltat o pădure în toată regula.

„Natura este atât de abundentă și plină de resurse încât dacă ne dăm seama cum să le folosim în mod corespunzător, deșeurile ar putea fi o resursă”, a declarat Danling Xiao, directorul de creație al Mundane Matters.

Xiao a lucrat timp de doi ani la acest proiect, dar anul trecut a primit un comision de la City of Sydney’s Art & About program. Mundane Matters a colaborat cu Eco Barge, o organizație non-profit australiană, care a colectat plastic din zona Marii Bariere de Corali în ultimii nouă ani.

Resturile folosite sunt un amestec de capace din sticle de plastic, gâturi de sticlă, un scaun rupt, un cazan rupt și microplastice. Deșeurile au fost transferate către Sydney, unde au fost sortate pe culori, mărunțite, topite la temperaturi de 240-270 grade Celsius, iar apoi turnate în bile care seamănă cu niște portocale. Aproape 60% dintr-o bilă sunt resturi marine, restul fiind plastic virgin și colorant.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării