main logo
344

Cea mai bogată femeie din Africa, acuzată de exploatare

Un bancher implicat în cazul de delapidare și spălare de bani construit de procurorii angolezi împotriva lui Isabel Dos Santos, fiica președintelui din Angola și cea mai bogată femeie din Africa, a fost găsit mort, informează BBC.

Cea mai bogată femeie din Africa, acuzată de exploatare

Nuno Ribeiro Da Cunha s-a ocupat de contul companiei petroliere Sonangol, condusă anterior de Dos Santos, de la mica bancă portugheză EuroBic, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Moartea lui Nuno Ribeiro Da Cunha, care s-a produs miercuri, a fost anunțată joi, după ce procurorii din Angola au anunțat că acesta și Isabel Dos Santos sunt acuzați în dosar.

Da Cunha a fost găsit mort la una dintre proprietățile sale din Portugalia. O sursă a declarat pentru presa portugheză că "totul indică o sinucidere".

Isabel Dos Santos, cu o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari, a negat toate acuzațiile de corupție.

Banca EuroBic a anunțat miercuri că va încheia orice relație cu Isabel Dos Santos, care ar fi principalul acționar al instituției financiare prin două companii pe care le deține. Ulterior, banca ar fi anunțat că Isabel Dos Santos își va vinde participația deținută.

Totodată, Eurobic a anunțat că va investiga transferuri de zeci de milioane de dolari făcute de Dos Santos. Unele dintre acestea ar fi lăsat gol contul bancar al companiei Sonangol.

Procurorii angolezi urmăresc să recupereze 1 miliard de dolari, sumă cu care Isabel Dos Santos și asociații ei ar fi datori statului Angola.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării