main logo
6275

Ce vrea Ucraina să ceară pentru a renunța la teritoriul ocupat din regiunea Kursk

Kievul a anunțat că nu este interesat de anexarea teritoriului Kursk, iar ofensiva din Rusia va înceta, dacă Moscova va accepta o pace echitabilă.

Ce vrea Ucraina să ceară pentru a renunța la teritoriul ocupat din KurskFoto: mediafax.ro

Ucraina nu caută să pună mâna pe teritorii străine: Kievul nu este interesat să cucerească teritoriul regiunii Kursk, „obiectivele Forțelor Armate ale Ucrainei sunt doar structuri militare și contingente militare rusești”, transmite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, Heorhii Tihii, a transmis acest mesaj, relatează Rbc-Ucraina.

„Rusia a fost cea care a adus războiul în Ucraina și este corect că acest război se întoarce acum pe teritoriul Rusiei. Cu cât Rusia este de acord mai devreme să restabilească o pace corectă, cu atât mai repede vor înceta incursiunile ucrainene pe teritoriul Rusiei”, a precizat oficialul.

Ucraina susține că deține controlul a 1.000 de kilometri pătrați din Rusia, urmare a ofensivei declanșate în regiunea de graniță Kursk.

„O pace corectă” este, în viziunea Ucrainei, retragerea forțelor rusești de pe teritoriul Ucrainei și revenirea la situația de dinainte de 2014, când a fost anexată ilegal Crimeea.

Rusia a anexat apoi alte teritorii din Ucraina, este vorba despre regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, dar comunitatea internațională nu recunoaște nici această acțiune în forță a Kremlinului.

O altă țintă urmărită de ucraineni, potrivit analiștilor militari vestici, este să pună mâna pe cât mai mulți prizonieri, pentru a-i schimba, la un moment dat, cu oamenii lor aflați captivi la ruși.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării