main logo
667

Ce semnifică numele ales de prințul Harry și Meghan Markle pentru copil

Printului Harry și Meghan Markle și-au numit fiul Archie Harrison Mountbatten Windsor, iar presa britanică spune că deși niciunul dintre acestea nu este un nume de monarh britanic, semnificația alegerii este una profund britanică.

Ce semnifică numele ales de prințul Harry și Meghan Markle pentru copil

Archie este versiunea prescurtată a lui Archibald, un nume tradițional scoțian care se spune că înseamnă „adevărat, îndrăzneț și curajos”. 

Al doilea nume, Harrison este de origine aborigenă și este un tribut adus tatălui copilului, deoarece înseamnă „fiul lui Henry” sau „fiul lui Harry”. 

Ducii de Sussex nu au dezvăluit de ce au ales aceste nume, dar Archie devine din ce în ce mai popular în Marea Britanie și a fost unul dintre cele mai comune 20 de nume date băieților din Regatul Unit în 2017, potrivit Oficiului Național pentru Statistică. Între timp, Harrison a devenit popular datorită actorului Harrison Ford. 

Băiatul nu va avea un titlu regal ca verișorii lui, copiii prințului William, sau ca tatăl său și va fi strigat simplu Master Archie, scrie Daily Mail. Regina este cea care ar fi putut să-i acorde titlul de prinț, dar din anunțul Palatului Buckingham, rezultă că nu a făcut acest lucru, scrie Daily Mail. 

„Ducele și ducesa de Sussex sunt încântați să anunțe că și-au numit fiul lor Archie Harrison. Copilul va fi cunoscut sub numele de Archie Harrison Mountbatten-Windsor”, este mesajul prin care a fost făcut public numele copilului prințului Harry, al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. 

Un expert în nume de copii spune că „cel mai modern cuplu regal” a ales un nume „proaspăt, distractiv și foarte modern, care reflectă perfect familia lor”. 

Copilul ducilor de Sussex, prinţul Harry şi Meghan, cel de-al optulea strănepot al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi al 7-lea în ordinea succesiunii la tron va purta numele Archie Harrison Mountbatten-Windsor, conform unui mesaj publicat de părinţi pe contul lor de Instagram. 

„În această după-amiază, alteţele lor regale l-au prezentat majestăţii sale regina pe cel de-al optulea strănepot al ei, la Castelul Windsor”, conform mesajului postat pe Instagram. 

„Ducele de Edinburgh şi mama ducesei (Meghan) au fost de asemenea prezenţi la această ocazie specială”, se mai precizează în mesaj. 

Meghan Markle, ducesa de Sussex şi soţia prinţului Harry, a născut luni dimineaţă un băieţel de 3,260 kilograme. Meghan, 37 de ani, s-a căsătorit cu prinţul Harry, 34 de ani, în luna mai a anului trecut în cadrul unei ceremonii fastuoase la Castelul Windsor. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării