main logo
528

Ce se poate întâmpla cu animalele de companie în avion

O femeie din America a revoluționat liniile aeriene când a încercat să zboare alături de păunul său, Dexter, pe ruta New Jersey.

Ce se poate întâmpla cu animalele de companie în avionCe se poate întâmpla cu animalele de companie în avion. Foto: feminis.ro

Potrivit înregistrărilor, reprezentanții liniei aeriene o anunțaseră deja pe femeie că nu va putea zbura alături de păun din cauza restricțiilor din avioane, cum ar fi greutatea, dimensiunea și riscurile pentru sănătatea celorlalți pasageri, dar ea a încercat totuși să urce cu el la bordul aeronavei, chiar oferindu-se să-i cumpere acestuia un bilet separat. Toată întâmplarea a atras atenția asupra problemei legate de animalele de companie, scrie feminis.ro.

O altă poveste recentă a avut ca protagoniști un pasager și hamsterul său, Pebbles. Reprezentanții nu i-au permis acestuia accesul la bordul aeronavei și stăpânul a declarat că i s-a spus că fie îl aruncă la toaletă fie îl eliberează, dar cu el nu zboară. Nefiind în stare să găsească o altă variantă pentru hamster, rozătoarea a ajuns într-un wc din aeroport, dar oficialii neagă faptul că i-ar fi dat aceste opțiuni, însă recunosc că într-o conversație anterioară i s-a spus, din greșeală, stăpânului că poate zbura cu el.

Vara trecută, un călător a fost mușcat de câinele unui alt pasager, câine care era păstrat în avion pe post de suport emoțional. Bărbatul s-a ales cu răni multiple pe față după ce ar fi mârâit de mai multe ori către animal și imediat după aterizare a fost trasportat către cel mai apropiat spital. Câinele aparținea unui veteran de război, care potrivit celor declarate a fost devastat de ceea ce s-a întâmplat. Cei doi au putut să ia un alt avion, dar animalul de companie a fost pus într-o cușcă, la cală, ca să nu se mai întâmple alte accidente nefericite.

Aceste incidente au adus din nou în discuție faptul că liniile aeriene ar trebui să aibă restricții mai clare în privința transportului animalelor la bordul aeronavelor, deoarce este vorba nu numai despre confortul emoțional al unui pasager, ci despre sănătatea și siguranța tuturor călătorilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării