main logo
914

Ce s-a descoperit într-o celebră pictură semnată de Leonardo Da Vinci

O serie de schițe făcute de Leonardo Da Vinci și ascunse sub cele mai faimoase picturi ale sale timp de 500 de ani au fost descoperite recent.

Ce s-a descoperit într-o celebră pictură semnată de Leonardo Da VinciFoto: captură video

Analiza științifică a picturii „Fecioara între stânci”, expusă în Londra, arată pictura originală pe care Da Vinci a început-o și a abandonat-o mai târziu, înainte să picteze varianta finală, care a fost admirată timp de secole întregi, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Schițele inițiale care surprind un înger și pe Iisus copil au fost descoperite în urma unor cercetări amănunțite.

Leonardo Da Vinci a pictat două versiuni ale tabloului controversat care arată similar, dar se pot identifica diferențe clare în compoziție.

„În schița abandonată, ambele figuri sunt poziționate mai sus, în timp ce îngerul se uită în jos spre Iisus, care poate reprezenta o îmbrățișare”, a precizat galeria în cadrul căreia se află opera de artă.

Potrivit galeriei, imaginile noi au fost descoperite cu ajutorul scanărilor cu raze X.

Aniversarea a 500 de ani de la moartea lui Leonardo Da VInci a fost comemorată mai devreme anul acesta, iar artistul rămâne una dintre cele mai importante figuri din istorie.

Da Vinci a realizat nu mai puțin de 20 de opere care îi sunt recunoscute universal, iar printre cele mai cunoscute se numără „Mona Lisa” și „Cina cea de Taină”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării