main logo
439

Ce poate conține bagajul de avion când călătorești în UE

Când călătorești cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din Uniunea Europeană, trebuie să ai în vedere anumite cerințe de securitate referitoare la bagajul de avion.

Ce poate conține bagajul de avion când călătorești în UE

Pe site-ul europa.eu vei găsi date referitoare la restricțiile impuse privind bagajele de cală sau de mână. Află ce poate conține bagajul de avion când călătorești în UE, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Iată care este statutul lichidelor în bagaje:

Lichidele din bagajul de mână (aerosoli, băuturi, pastă de dinți, creme și geluri de uz cosmetic etc.) trebuie să fie transportate în recipiente de maximum 100 ml, ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maxim 1 l. Recipientele cu o capacitate mai mare de 100 ml trebuie transportate în bagajul de cală. Restricția referitoare la volum nu se aplică medicamentelor și alimentelor pentru copii.

Lichidele scutite de taxe vamale, cumpărate din aeroporturi sau de la companii aeriene, pot fi transportate ca bagaj de mână, atâta timp cât rămân sigilate, alături de chitanță, în ambalajul de siguranță (prevăzut cu o margine roșie), furnizat în momentul achiziționării. 

Nu poți deschide ambalajul de siguranță înainte de a ajunge la destinația finală. Cu toate acestea, ofițerii vamali pot fi nevoiți să deschidă ambalajele și sticlele în vederea efectuării controlului de securitate. Dacă se întâmplă acest lucru și ai un zbor de legătură în alt aeroport, informează ofițerii de securitate, pentru ca substanțele lichide să fie resigilate într-un nou ambalaj de siguranță.

Obiectele ascuție nu se admit în bagajul de mână

Nu ai voie să transporți în cabină niciun obiect ascuțit care ar putea fi folosit ca armă (ex. tirbușon, cuțit, foarfece de anumite dimensiuni). Acestea trebuie transportate în bagajul de cală.

Limitele referitoare la dimensiunea bagajului de mână și la numărul de bagaje pe care le poți transporta sunt stabilite de companiile aeriene. Informează-te înainte de călătorie. Pentru a afla care sunt articolele interzise, consultă site-ul aeroportului sau contactează compania aeriană operatoare. Din motive de securitate, toate bagajele sunt scanate sau verificate înainte de a trece în zona de securitate a aeroportului.

Este interzis transportul de substanțe explozive și inflamabile (ex. artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, alte substanțe inflamabile și toxice precum acizii). Acestea nu sunt acceptate nici în bagajul de mână, nici în cel de cală.

De asemenea, nu poți lua la bordul aeronavei niciun fel de arme.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării