main logo
1714

Ce i-a spus atacatorul din Strasbourg taximetristului care l-a salvat involuntar

720 de polițiști și jandarmi îl caută în continuare pe autorul atacului de la Târgul de Crăciun de la Strasbourg, dar e posibil ca acesta să fi fugit în Germania.

Ce i-a spus atacatorul din Strasbourg taximetristului care l-a salvat

Marţi seara, tânărul a deschis focul cu un pistol, de mai multe ori, și a lăsat în urmă 16 victime - doi morți, o persoană în moarte cerebrală, precum și 13 răniți, 6 în stare gravă. 

Anchetatorii l-au identificat pe atacator, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Este un francez de origine magrebiană, de 29 de ani, care s-a radicalizat în închisoare. A strigat „Allah e mare” înaintea atacului.

Chiar dacă a fost încolţit de soldaţi Chérif Chekatt, care era înarmat cu un pistol şi un cuţit a reuşit să scape cu un taxi. I-a spus şoferului maşinii - care ulterior a vorbit cu poliţia - că „a ucis 10 oameni” şi că a fost rănit în lupta cu soldaţii.

Chérif Chekatt, cu un cazier plin cu 27 de condamnări în Franţa, Germania şi Elveţia - era cunoscut de autorităţi ca o persoană care se radicalizase în închisoare. 

Patru persoane care au legătură cu el au fost arestate încă de noaptea trecută. Surse apropiate anchetei afirma că ar fi părinţii fugarului şi doi fraţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării