main logo
8568

Ce alimente să nu combini la masa de Revelion, dacă vrei să nu faci indigestie

Este o tradiție ca masa de Revelion să fie plină, însă ai grijă ce alimente combini pentru a nu face indigestie. Unele alăturări culinare nu sunt tocmai fericite, iar meniul diversificat îți poate întinde multe capcane.

Ce alimente să nu combini la masa de RevelionFoto: simbol

Aperitive bogate cu mezeluri, ouă umplute, legume gratinate cu sosuri sofisticate, fripturi suculente și nelipsitele deserturi, toate acestea îți pot copleși simțurile la masa de Revelion. Câteva combinații alimentare nepotrivite te pot face să întâmpini noul an balonat și obosit, transmite Știri.md cu referire la jurnaluldearges.ro.

După un aperitiv diversificat, un fel principal format din carne (preparată în orice mod) cu o porție de cartofi nu este cea mai inspirată alegere. Proteinele din carne, în combinație cu amidonul din cartofi, îngreunează digestia. Servește friptura impreuna cu o salată proaspătă.

Alăturarea brânzeturilor cu fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale etc.) nu e de preferat, ambele fiind dificil de digerat.

Ai grijă și la combinațiile dintre fructe, brânză și mezeluri. Încearcă să separi proteinele de fructe și amidon, dacă nu vrei o digestie îngreunată. De asemenea, nu amesteca fructele acrișoare cu lactatele.

Ai grijă și la combinațiile de alcool, acestea fiind cel puțin la fel de periculoase. 

Evită să amesteci sucurile din fructe cu alcoolul tare, berea cu vinul și siropurile foarte dulci cu cocktailuri diferite, asezonate cu fructe proaspete. 

Bea apă după ce mănânci, pentru a-ți ajuta stomacul să digere eficient hrana și pentru a scăpa de toxinele acumulate din alimentele grele.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării