main logo
489

Cazul Skripal: Ministerul britanic a confirmat identitatea unui suspect

Ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson, a declarat că "adevărata identitate" a unuia dintre cei doi suspecţi în cazul atacului neurotoxic din Salisbury a fost dezvăluită, confirmând relatările presei, potrivit cărora este vorba despre un colonel rus.

Cazul Skripal: Ministerul britanic a confirmat identitatea unui suspectCazul Skripal: Ministerul britanic a confirmat identitatea unui suspect

"Adevărata identitate a unuia dintre suspecţii din Salisbury s-a dovedit a fi un colonel rus. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care lucrează la acest caz", a declarat Williamson, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

La începutul lunii septembrie, procurorii britanici au acuzat doi cetăţeni ruşi, Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, de atacul neurotoxic comis în luna martie în oraşul Salisbury, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia.

Adevăratul nume al lui Boşirov este Anatoliy Vladimirovici Chepiga, susţin două surse din domeniul securităţii în Europa, familiare cu ancheta în cazul Skripal.

The Daily Telegraph şi postul BBC au relatat de asemenea că adevăratul nume al lui Boşirov este Chepiga, citând un raport publicat de Bellingcat, un site care conţine ştiri din domeniul Informaţiilor.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani şi fiica sa, Iulia, în vârstă de 33 de ani, au fost otrăviţi cu agentul neurotoxic Noviciok în luna martie. Rusia neagă orice implicare, iar cei doi suspecţi susţin că au vizitat oraşul Salisbury, dar ”în calitate de turişti”.

Mai multe surse susţin că Guvernul britanic cunoaşte adevăratele identităţi ale ambilor suspecţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării