main logo
737

Cazul Skripal: Ambii atentatori au legături cu serviciile secrete ruse

Jurnaliștii ruși au descoperit că ambii bărbați învinuiți de Londra că au atentat asupra vieții lui Serghei și a Iuiei Skripal, au legături cu serviciile secrete ruse.

Cazul Skripal: Ambii atentatori au legături cu serviciile secrete ruseCazul Skripal: Ambii atentatori au legături cu serviciile secrete ruse

În ancheta lui Ruslan Boshirov de la Serviciul Federal de Migrație sunt aceleași semne ca și în cazul lui Alexandr Petrov, „să nu fie oferite informații” și  „strict secret”, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md

Diferența este, doar că Boshirov a primit pașaportul în anul 2010, iar Petrov în 2009.

Anterior jurnaliștii de la The Bellingcat și The Insider au intrat în posesia mai multor documente care confirmă apartenența celor doi la serviciile secrete. Jurnaliștii spun că au și mărturii în acest sens.

Jurnaliștii ruși au mai reușit să sune și la numărul de telefon indicat în ancheta celor doi. Acest număr de telefon aparține Ministerului Apărării de la Moscova, acolo unde este și sediul GRU.

Alexandr Petrov și Ruslan Boshirov au acordat un interviu postului de propagandă rusesc Russia Today. Cei doi bărbați, care sunt acuzați de tentativă de asasinat asupra lui Serghei și a Iuliei Skripal, spun că au mers în Marea Britanie pentru distracție, iar la Salisbury au fost pentru a vizita Catedrala din localitate.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că autoritățile i-au găsit pe cei doi bărbați acuzați de tentativa de asasinat asupra lui Serghei și a Iulia Skripal. Liderul de la Kremlin însă nu vede nimic criminal în acțiunile lui Petrov și Boshirov în Anglia.

Amintim că la 5 septembrie, Scotland Yard a anunțat că doi cetățeni ruși sunt oficial suspectați de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării