17 octombrie, 09:03
717
0
Cazul profesorului decapitat la Paris: 4 reținuți, printre care un minor
17 octombrie, 09:03
717
0

Patru persoane, între care un minor, au fost reţinute în noaptea de vineri spre sâmbătă după decapitarea unui profesor de istorie lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale Parisului, a anunţat o sursă judiciară.

Foto: nypost.com

Aceste persoane provin din cercul familial al agresorului, care a fost ucis de poliţişti, potrivit sursei citate, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

Un profesor francez care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed a fost decapitat vineri în apropiere de Paris, iar atacatorul său a fost împuşcat mortal de poliţie.

Potrivit unei surse din poliţie, victima era un profesor de istorie în Conflans Sainte-Honorine, în regiunea pariziană, care le arătase elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed la o oră de curs. Profesorul a fost ucis nu departe de colegiul în care lucra, a precizat aceeaşi sursă.

Parchetul naţional antiterorist a anunţat că s-a autosesizat şi a preluat ancheta deschisă pentru "asasinat în legătură cu o acţiune teroristă" şi "asociere infracţională teroristă criminală".

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter