main logo
391

Cazul jurnalistului saudit: Suspect, instruit în medicină legală în SUA

Pe lista numelor legate de uciderea pe 2 octombrie a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, un personaj are o rezonanță aparte, dată fiind sarcina pe care ar fi avut-o de îndeplinit.

Cazul jurnalistului saudit: Suspect, instruit în medicină legală în SUA

Salah Muhammed al-Tubaigy este omul suspectat că ar fi jucat rolul „măcelarului” în acest caz, cel care ar fi dezmembrat cu fierăstrăul trupul sauditului după asasinare.

Potrivit Newsweek, al-Tubaigy face parte dintr-o „nouă generație de profesioniști din domeniul securității”, care ar fi avut parte de o pregătire de înaltă calitate în criminalistică în Statele Unite, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

Detaliu deschide o fereastră spre anul 2016, când mai multe organizații pentru drepturile omului au protestat față de decizia Universității New Haven din Connecticut de a semna un acord de colaborare cu Colegiul de Securitate „Regele Fahd” din Arabia Saudită.

Obiectul acordului: americanii trebuiau să instruiască o echipă saudită în domeniile „justiției penale, securității naționale și în criminalistică”, conform unui comunicat de presă emis la acea dată de Universitatea New Haven.

Printre saudiții trimiși la training în SUA, s-a numărat și Muhammed al-Tubaigy. Acesta este membru în conducerea consiliului de medicină legală din cadrul Colegiului „Regele Fahd”. Însă o altă funcție mult mai importantă face al-Tubaigy o pistă de legătură spre familia regală de la Riad: acesta este, de asemenea, și șeful biroului de criminalistică din cadrul Departamentului de Securitate al Arabiei Saudite.

Altfel spus - în această ipoteză -, cine ar fi fost mai indicat pentru hăcuirea unui cadavru dacă nu un expert în medicină legală?

Purtătorul de cuvânt al Universității New Haven, Lyn Chamberlin, a declarat într-un interviu pentru Newsweek că instituția „nu are nicio legătură cu acest individ” și că singura interacțiune cu Colegiul de Securitate „Regele Fahd” s-a bazat exclusiv pe principii „educative și administrative”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării