main logo
659

Cazul copiilor care au trișat pentru universități: O actriță, condamnată

Actriţa Felicity Huffman, celebră pentru rolul său în serialul “Neveste disperate”, a fost condamnată la 14 zile de închisoare pentru că a dat mită sperând ca fiica sa să fie acceptată la o universitate de elită din Statele Unite.

Cazul copiilor care au trișat pentru universități: O actriță, condamnatăFoto: metro.co.uk

Vedeta a primit de asemenea şi o amendă în valoare de 30.000 de dolari şi 250 de ore în folosul comunităţii, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Scandalul a ieşit la iveală în lună martie, când autorităţile au publicat detalii, despre felul în care copiii mai multor celebrităţi erau admiși la facultăţi prestigioase, trișând la testele de care se ţine seama la admitere ori la probele sportive.

În luna mai, actriţa a fost dusă în faţa unui judecător din Boston, unde, cu lacrimi în ochi, a pledat “vinovat”, recunoscând că a dat mită 15.000 de dolari, pentru a modifica nota finală a fiicei sale, în speranţa că acest lucru îi va asigura un loc la una dintre universităţile americane de top.

Conform anchetatorilor, Felicity Huffman a fost înregistrată în timp ce discuta cu soţul despre fraudarea testului susţinut de fiica lor. Actrița ar fi avut o aşa-zisă “contribuţie caritabilă” de 15.000 de dolari pentru a obţine admiterea frauduloasă a fiicei cele mari. 

Inițial s-ar fi gândit să repete înşelătoria şi în beneficiul fiicei mai mici, dar s-a răzgândit. Soțul lui Huffman, și el actor, NU a fost pus sub acuzare.

Și Lori Loughlin a fost acuzată că a dat mită pentru studiile copiilor în dosarul de înșelăciune și fraudă care vizează familii bogate și universități de elită din Statele Unite. 

Cele două vedete se numără printre zecile de persoane acuzate că au dat mită sume între 200.000 și 6 milioane şi jumătate de dolari, pentru a-și înscrie copiii la universități de renume. 200 de agenți FBI au fost implicați în anchetă la nivel național.

Sursă video: protv.ro

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării