main logo
1065

Cazul Ceaus: Serviciul de Securitate al Ucrainei a pornit un dosar penal

Serviciul de Securitate al Ucrainei a pornit un dosar penal în cazul dispariției fostului judecător ucrainean, Mykola Ceaus.

Cazul Ceaus: Serviciul de Securitate al Ucrainei a pornit un dosar penalFoto: Publika.md

Informaţia a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de soţia acestuia, Svetlana Ceaus, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Femeia locuiește în regiunea Chernihiv, localitate care se află la o distanţă de 110 km de Kiev. Potrivit ei, vineri seara, ofiţerii SBU au audiat-o pe mama fostului magistrat. Acest lucru a fost confirmat și de unul dintre avocații lui Ceaus.

"Anchetatorii au audiat-o pe mama lui Ceaus. Au întrebat-o când ultima dată l-a văzut pe fiul ei şi dacă nu i s-a cerut bani pentru răscumpărarea lui, din partea unor persoane terțe."

În Republica Moldova, presupusa răpire a fostului judecător ucrainean, de la începutul lunii aprilie, este investigată de Ministerul Afacerilor interne, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, dar şi de o comisie parlamentară de anchetă.

Mykola Ceaus este suspectat în Ucraina de luare de mită, în proporţii deosebit de mari. Presa din ţara vecină a scris că ar fi vorba de 150.000 de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării