main logo
697

Caz fără precedent: O fetiță de 3 ani, victima unui viol, a depus mărturie în instanță

O fetiță de 3 ani din Myanmar, victimă a unui viol, a indicat instanței, prin videoconferință, că autorii oribilei fapte sunt doi frați adolescenți, și nu bărbatul aflat sub acuzare. Cazul copilei a stârnit proteste fără precedent în această țară.

O fetiță de 3 ani, victima unui viol, a depus mărturie în instanță

Fata, cunoscută de opinia publică sub numele de „Victoria”, a fost atacată pe 16 mai, la o grădiniță din capitala Naypyidaw. Avea atunci 2 ani și 11 luni, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

La două săptămâni după atac, a fost arestat Aung Kyaw Myo, un bărbat de 29 de ani, șoferul supraveghetorului școlii. El a fost eliberat după ce s-a constatat că ADN-ul său nu se potrivea cu cel prelevat de pe hainele victimei.

Proteste de amploare au izbucnit apoi în Myanmar, oamenii fiind revoltați de lentoarea cu care au acționat polițiștii. Ulterior, agenții l-au arestat iar pe Aung Kyaw Myo și l-au acuzat de viol. 

Asta a stârnit noi proteste, mulți considerând că bărbatul este doar țap ispășitor, iar adevăratul pedofil este lăsat liber. Mărturia fetei de acum nu a fost decât să întărească aceste temeri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării