main logo
705

Cauza oficială a izbucnirii incendiului în centrul comercial din Kemorovo

Cauza oficială a izbucnirii incendiului din Kemerovo, potrivit directorul departamentului de supraveghere și activități preventive al Ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia, Rinat Enikeev, este un scurt circuit la cablul unei lămpi.

Cauza oficială a incendiului din centrul comercial din KemorovoCauza oficială a incendiului din centrul comercial din Kemorovo

„Da, într-adevăr, după părerea noastră, avem de-a face cu un scurt-circuit și cu supraîncărcarea unui corp de iluminat. Nu știm exact ce anume, dar motivul este acolo”, a declarat Yenikeyev la o conferință de presă marți, potrivit tvrain.ru, citează Unimedia

Lampa LED din centrul comercial avea un difuzor, după renovarea căruia picăturile de incendiu au căzut în gaura de spumă, a adăugat Yenikeyev. Potrivit lui, cauza finală a incendiului va fi anunțată de Comitetul de Investigații.

Totodată reprezentanții Ministerului Situațiilor de Urgență, în cadrul unei conferințe de presă din 17 aprilie, au negat zvonurile potrivit cărora pompierii au sosit la centrul comercial la jumătate de oră după apel și au fost nepregătiți.

Maxim Maksimenko, directorul departamentului de pregătire a forțelor în situații speciale a declarat că prima unitate a Ministerului Situațiilor de Urgență a sosit la centrul comercial în cinci minute și „la 11 minute după izbucnirea focului, primii pompieri deja lucrau".

Amintim că peste 64 de persoane, printre care în jur de 50 de copii, au decedat într-un incendiu într-un Mall din Rusia. Potrivit informațiilor, centrul comercial nu avea autorizația din partea pompierilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării