main logo
1377

Cât timp le ia rușilor să pregătească un nou atac masiv cu rachete

Rusia a lansat până acum, în ultimele opt săptămâni, opt valuri succesive de atacuri în masă cu rachete de croazieră asupra orașelor și infrastructurii energetice a Ucrainei.

Cât timp le ia rușilor să pregătească un nou atac masiv cu racheteFoto: Profimedia

Deși ucrainenii nu pot prezice cu exactitate momentul viitorului atac, pregătirea pentru un astfel de bombardament durează mai multe zile, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Totodată, armata rusă nu are capacitatea de a lansa în fiecare zi valuri de rachete asupra obiectivelor ucrainene, informează Ukrinform. 

„Este greu de prezis ceva din acest punct de vedere, deoarece Rusia planifică totul în avans, iar aceste planuri sunt făcute în cel mai mare secret”, a declarat pentru presa ucraineană purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat. În același timp, conducerea armatei ucrainene e conștientă de obiectivele Rusiei, a adăugat oficialul militar ucrainean. 

„Toate aceste obiective au fost scrise, puse pe hârtie de mai mult timp, unele sunt prioritare, altele secundare. În principiu, toate obiectivele trasate de ei (ruși) au fost cunoscute de conducerea noastră militară”, a spus Ignat. 

Cât timp le ia rușilor să pregătească un astfel de atac? 

„Nu vorbim de o zi, poate fi vorba de mai multe zile, deoarece în acest interval are loc programarea traseului rachetelor, culegerea de informații din mai multe surse aeriene, terestre sau din spațiu. Ei (rușii) strâng date inclusive despre pozițiile sistemelor noastre antiaeriene, unde sunt situate acestea, cum pot fi ele depășite, care sunt punctele slabe ale sistemului de apărarea antiaeriană”. 

Abia după ce toate aceste date sunt centralizate, rușii decid ziua când va avea loc un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Ultimul val rachete rusești a lovit Ucraina luni, 5 decembrie, în urma căruia multe orașe și regiuni au rămas fără apă și curent electric. Antiaeriana ucraineană a susținut doborârea a 60 din cele mai mult de 70 de rachete lansate de Rusia cu această ocazie. 

„În total, au fost lansate peste 70 de rachete. Conform informațiilor preliminare, 38 de rachete de croazieră (Kh-101 / Kh-555) au fost lansate de opt bombardiere strategice Tu-95M dinspre Marea Caspică și Volgodonsk, regiunea Rostov”, conform unui anunț al forțelor aeriene ucrainene. 

„Inamicul a lovit de asemenea cu 22 de rachete de croazieră Kalibr lansate de pe nave ale Flotei Mării Negre. În plus, Ucraina a fost atacată dinspre Marea Neagră cu rachete de croazieră lansate de bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, precum și cu rachete ghidate lansate de avioane de vânătoare SU-35”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării