main logo
2913

Castel-muzeu dedicat lui Dracula, inaugurat pe Transfăgărăşan

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României evenimentele s-au ținut lanț. Vineri, 1 decembrie, a fost deschis publicului Castelul Dracula din comuna Arefu, Argeş.

Castel-muzeu dedicat lui Dracula, inaugurat pe Transfăgărăşan

Locul este încărcat cu poveşti şi dovezi istorice despre Vlad Ţepeş. Nu lipsesc tradiţiile, costumele din vremea domniei acestuia şi chiar concerte de muzică medievală, scrie Antena3.

Castelul-muzeu dedicat lui Dracula a fost construit de o familie din Argeş cu tradiţie în turism, din fonduri proprii. Muzeul se află pe Transfăgărăşan, în satul Căpăţâneni-Ungureni din comuna Arefu, judeţul Argeş. Acesta este poziţionat la poalele Cetăţii Poenari, care a fost a doua reşedinţă a lui Vlad Ţepeş.

„Numele Dracula atrage. Nouă ne trec pragul și turiști români, dar mai ales străini, care vor să descopere ce înseamnă Dracula pentru români”, a declarat Cristina Stanciu, proprietarul complexului turistic.

Muzeul impresionează cu decorațiuni autentice, pereți din piatră și cărămidă pictați de meșteri din zonă. Sala Tronului găzduiește reproduceri în mărime naturală ale lui Vlad Țepeș și boierilor săi. Două proiecții, inclusiv una pentru copii, dezvăluie aspecte din viața domnitorului.

Temporar, muzeul găzduiește expoziția de pictură a maestrului Valentin Tănase și va adăposti expoziții itinerante ale altor artiști români. Intrarea la castel costă 30 de lei de persoană sau 20 de lei pentru grupuri mai mari de 10 copii.

Castelul Dracula se află pe Transfăgărășan, la 23 km de Curtea de Argeș, 56 km de Pitești și 166 km de București.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării