main logo
491

Casa Albă: Situaţia privind Coreea de Nord se îndreaptă în direcţia corectă

Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat, miercuri, că situaţia privind Coreea de Nord se îndreaptă în direcţia corectă, în contextul în care liderul nord-coreean Kim Jong-un a efectuat prima sa vizită externă în China, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

SUA: Situaţia privind Coreea de Nord se îndreaptă în direcţia corectăCasa Albă: Situaţia privind Coreea de Nord se îndreaptă în direcţia corectă.

„Avem un optimism moderat, însă suntem de părere că lucrurile evoluează în direcţia corectă. Campania de presiuni şi sancţiuni a funcţionat”, a declarat Sanders, transmite mediafax.ro.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Casei Albe vin în contextul în care liderul regimului de la Phenian a efectuat o vizită la Beijing la invitaţia preşedintelui chinez Xi Jinping, unde a declarat că îşi asumă angajamentul pentru a denucleariza Peninsula Coreea.

Şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat mulţumit de vizita lui Kim Jong-un în China.

„Am primit un mesaj azi noapte din partea lui Xi Jinping din China potrivit căruia întâlnirea cu Kim Jong-Un a decurs foarte bine, iar Kim abia aşteaptă întâlnirea cu mine. Între timp şi din păcate, sancţiunile şi presiunea maximă trebuie menţinute cu orice preţ! De mulţi ani şi pe durata mai multor administraţii, toată lumea a spus că pacea şi denuclearizarea Peninsulei Coreene nu reprezintă nici măcar o mică posibilitate. Acum este o şansă bună pentru Kim Jong-Un să facă lucrul corect pentru poporul său şi pentru umanitate. Aştept cu nerăbdare întâlnirea noastră!", a precizat Trump pe Twitter.

Donald Trump şi Kim Jong-Un ar urma să aibă o întrevedere istorică în luna mai, ocazie cu care tema denuclearizării Peninsulei Coreea va fi prioritară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării