main logo
245

Casa Albă: Donald Trump va efectua vizite în Marea Britanie şi Franţa

Preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord de a efectua o vizită de stat în Marea Britanie, în luna iunie, anunţat marţi Palatul Buckingham, relatează Reuters.

Casa Albă: Donald Trump va efectua vizite în Marea Britanie şi Franţa

Trump şi soţia sa, Melania, vor efectua vizita între 3 şi 5 iunie, a precizat Palatul Regal, adăugând că vor fi anunţate detalii suplimentare în timp util, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

În cursul vizitei, preşedintele american va avea o întrevedere cu premierul britanic Theresa May la Downing Street. 

Vizita coincide de asemenea cu evenimentele pentru marcarea a 75 de ani de la debarcarea pe plajele Normandiei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Marea Britanie şi Statele Unite au un parteneriat profund şi durabil care este înrădăcinat în istoria noastră comună şi în interese comune'', a spus premierul May într-un comunicat.

"Vizita de stat este o oportunitate pentru a întări relaţiile deja apropiate în domenii precum comerţul, investiţiile, securitatea şi apărare şi pentru a discuta despre modul în care putem construi aceste legături în următorii ani", menţionează sursa citată.

În continuare, Donald Trump şi soţia sa vor efectua de asemenea o vizită în Franţa pe 6 iunie, unde preşedintele american va avea o întrevedere cu omologul său francez Emmanuel Macron, a anunţat Casa Albă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării