main logo
527

Carnagiu la spitalul Săpoca: Amendă pentru medicul de gardă

Medicul de gardă de la spitalul de Psihiatrie de la Săpoca a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică pentru că a internat un alt pacient în același pat cu Nicolae Lungu, bărbatul care a atacat 13 persoane cu stativ de perfuzii.

Carnagiu la spitalul Săpoca: Amendă pentru medicul de gardă

„Luni a fost încheiat procesul verbal. A fost aplicată o sancţiune de 1.000 de lei românești medicului de gardă pentru nerespectarea structurii spaţiale funcţionale a compartimentelor în conformitate cu structura aprobată”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În urma carnagiului de la spitalul Săpoca, au fost anunțate numeroase anchete și controale la toate spitalele de psihiatrie din țară. 

Sorina Pintea a mers astăzi la unitatea din județul Buzău și a spus că, pe scară ierarhică, toţi angajaţii Spitalului de Psihiatrie Săpoca vor răspunde pentru tragedia de la Buzău. Totodată, managerul spitalului și-a dat demisia. 

Într-o intervenție în emisiunea Adriana Nedelea LA FIX, ministrul Sănătății a declarat că „au fost două greșeli evidente”, pe care le-a sancționat. 

Prima a fost a medicului de gardă, care a decis internarea unui alt pacient în pat cu bărbatul care a ucis 5 persoane și a rănit alte 8, iar a doua este legată că de faptul că „în salon exista un obiect contondent”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării