main logo
2168

Caracal: O judecătoare controversată va da sentinţa în cazul lui Gheorghe Dincă

Avem informații incendiare despre magistratul care va judeca procesul lui Gheorghe Dincă în cazul Caracal în cazul în care nu se va aproba strămutarea procesului.

Caracal: O judecătoare controversată va da sentinţa în cazul lui Dincă

Este vorba despre Diana Mihaela Cotoi care l-a eliberat din arest pe fiul lui Sile Cămătaru pe motive suspecte, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Fiul interlopului a fost prins drogat la volan, iar în urmă cu câteva luni a înjunghiat o persoană și ulterior s-a ascuns de autorități 2 luni.

Judecătorea Tribunalului Olt care l-a eliberat din arest pe fiul lui Sile Cămătaru, prins la volan cu permisul suspendat şi suspectat că a consumat droguri, va judeca procesul lui Gheorghe Dincă în cazul în care nu se va aproba strămutarea procesului, aşa cum a cerut chiar monstrul din Caracal. 

O decizie în acest sens va fi luată la începutul lunii februarie.

Judecătorii Diana Mihaela Cotoi şi Romeo Iulian Petcan de la Tribunalul Olt au decis că Albert Florian Balint, unul dintre fiii lui Sile Cămătaru, prins cu permisul suspendat la volanul unui BMW și suspect că ar fi consumat droguri, nu reprezintă un pericol pentru români. 

Fiul lui Sile Cămătaru a fost arestat pe 28 decembrie de Judecătoria Slatina pentru 20 de zile. Pe 9 ianuarie 2020, Parchetul Judecătoriei Slatina l-a trimis în judecată pentru conducere fără permis şi refuz de la prelevarea de mostre biologice. 

În cadrul procedurilor de cameră preliminară, Judecătoria Slatina a menţinut măsura arestului preventiv, Albert Balint a formulat apel şi, la 16 ianuarie, Tribunalul Olt l-a eliberat din arest şi l-a plasat sub control judiciar.

Cei doi judecători, plătiți din banii românilor și care vor beneficia pe viitor de pensii speciale, motivează eliberarea interlopului afirmând că ‘’se constată inexistenţa unor motive relevante şi suficiente care să justifice, în continuare, privarea de libertate"

“Nu există date din care să rezulte că acesta se sustrage de la buna desfăşurare a procesului penal”, spun judecătorii. 

Amintim că în trecut, Albert Balint, 32 de ani, a fost condamnat pentru trafic de droguri de mare risc la 5 ani şi jumătate de închisoare şi eliberat condiţionat pe bună purtare în octombrie 2014. 

Judecătoarea Diana Mihaela Cotoi este cea care judecă dosarul lui Gheorghe Dincă, suspectul din cazul Caracal, trimis recent în judecată pentru uciderea Luizei şi Alexandrei.

De asemenea, numele acesteia apare şi în dosarul fostei preşedinte a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, condamnată definitiv în 2017 la 8 ani de detenţie efectivă pentru că, în 2011, a primit şpagă 200.000 de euro de la Bercea Mondialu ca să îl pună în libertate. 

Mita pentru judecătoarea Marinescu a fost primită prin intermediul unui avocat din Baroul Olt, Dumitru Cismaru. 

Acesta este finul judecătoarei, dar şi rudă cu Darius Vâlcov, fostul primar din Saltina, devenit apoi consilier al premierului Viorica Dăncilă şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea. 

Dumitru Cismaru este unchiul administratorului public al Primăriei Slatina, Cristian Cismaru, care, la rândul lui, este văr cu Vâlcov, potrivit presei locale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării