main logo
972

Capul unui lup uriaș, vechi de 40.000 de ani, descoperit intact

Descoperirea unui cap de lup preistoric, cu o vechime de 40.000 de ani, într-o zonă din Siberia, i-a entuziasmat pe oamenii de știință din întreaga lume.

Capul unui lup uriaș, vechi de 40.000 de ani, descoperit intactFoto: siberiantimes.com

Este vorba despre capul unui lup matur, care a trăit în epoca Pleistocenului (Era Glaciară), care a fost descoperit cu creierul, țesuturile și părul intacte, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Un localnic, Pavel Efimov, a descoperit capul pe malul râului Tirekhtyakh, în regiunea Abiiski, din nordul republicii ruse Saha-Yakutia, scrie siberiantimes.com.

Lupul, al cărui păr ca de mamut a rămas intact, era adult, cu o vârstă cuprinsă între 2 și 4 ani, atunci când a murit.

Potrivit cercetătorilor japonezi, capul are o lungime de 40 de cm, ceea ce reprezintă jumătate din corpul unui lup din zilele noastre, care variază ca mărime între 66 și 86 de cm.

“Este o descoperire unică, a primului lup matur din era Pleistocene, cu țesuturile încă intacte. Îl vom compara cu speciile din zilele noastre pentru a vedea cum a evoluat și pentru a-i reconstitui corpul”, a declarat Albert Protopopov, de la Academia de Știință din Republica Saha-Yakutia.

Fabuloasa descoperire a fost anunțată la Tokyo, Japonia, în timpul unei expoziții organizate de oamenii de știință din Yakutia și Japonia.

Cercetătorii au prezentat, cu această ocazie, și un pui de leu perfect prezervat, despre care se crede că a murit la scurt timp după naștere.

“Mușchii lor, organele și creierul sunt în bune condiții“, a declarat profesorul Naoki Suzukila Universitatea de medicină din Tokyo.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării