main logo
485

Capul mafiei italiene, arestat. Premierul: Să putrezească în pușcărie

Poliţia italiană a anunţat duminică arestarea unui membru de frunte al ‘Ndrangheta, ceea ce l-a făcut pe vicepremierul Matteo Salvini, care deţine şi portofoliul Ministerului de Interne, să spună că astfel de criminali ar trebui „să putrezească în puşcărie”.

Mafiot arestat în Italia. Premier: Să putrezească în pușcărieCapul mafiei italiene, arestat. Premierul: Să putrezească în pușcărie

Filippo Morgante, în vârstă de 48 de ani, a fost prins la Roma după ce petrecuse 12 luni ascunzându-se de poliţie. El a fost descris drept un membru important al familiei mafiote Gallico, ce face parte din ‘Ndrangheta, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de poliţia italiană, Morgante urmează să ispăşească o pedeapsă de 18 ani de închisoare pentru afiliere la Mafia, trafic de droguri, posesie ilegală de arme şi intimidare.

„Mafioţii trebuie să putrezească în puşcărie. Mulţumiri Carabinierilor, care l-au vânat, şi tuturor bărbaţilor şi femeilor în uniformă din Italia: Suntem mândri de voi”, a declarat Salvini, citat într-un comunicat de presă.

‘Ndrangheta este originară din Calabria, în sudul peninsulei italice, şi a depăşit Cosa Nostra, din Sicilia, ca cea mai puternică grupare mafiotă. ‘Ndrangheta s-a implantat în Europa, America de Nord şi Australia şi este considerată cea mai activă grupare de criminalitate organizată din Germania.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării