main logo
562

Capsula Crew Dragon și-a încheiat cu succes misiunea în spațiu

Capsula Crew Dragon, creată de compania SpaceX a lui Elon Musk, şi-a încheiat cu succes misiunea test și a amerizat cu succes în oceanul Atlantic, în largul coastelor Floridei.

Capsula Crew Dragon și-a încheiat cu succes misiunea în spațiu

Succesul acestei misiuni de încercare, denumită Demo-1, deschide drumul pentru o primă misiune cu echipaj uman a vehiculului spaţial construit de compania lui Elon Musk, misiune ce va avea loc, probabil, în cursul acestei veri, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

Această capsulă a fost creată pentru a transporta în spațiu astronauți, iar succesul misiunii de vineri este o veste bună și pentru NASA care ar putea să scape de dependența de Rusia pentru transportarea persoanelor pe Stația Spațială Internațională.

În prezent NASA este dependentă de Agenţia spaţială rusă, Roskosmos şi de rachetele şi capsulele sale Soyuz pentru transportul astronauţilor pe orbită, iar preţul acestor servicii nu este deloc mic – un loc într-o capsulă Soyuz cu capacitatea de trei persoane costă aproximativ 80 de milioane de dolari. 

Capsula Crew Dragon s-a desprins de Staţia Spaţială Internaţională (ISS) la ora 07:32 GMT, după ce a primit aprobarea specialiştilor de la Centrul Spaţial Johnson din Houston, Texas. 

În jurul orei 12:50 GMT şi-a părăsit orbita şi a început etapa de reintrare în atmosferă, testându-şi astfel scutul termic care a rezistat cu brio. 

Prima misiune cu echipaj uman a capsulei Crew Dragon va reprezenta reluarea lansărilor de astronauţi pe orbită de pe pământ American după retragerea flotilei de navete spaţiale americane în 2011. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării