main logo
595

Căpitanii navelor ucrainene sechestrate de Rusia refuză să depună mărturie

Căpitanii a două dintre vasele ucrainene sechestrate de Rusia, aflaţi în arest la Moscova, au refuzat să depună mărturie, considerându-se prizonieri de război, au anunţat avocaţii acestora.

Căpitanii ucraineni capturaţi de Rusia refuză să depună mărturie

Rusia a sechestrat, luna trecută, trei nave ucrainene şi pe cei 24 de membri ai echipajelor în largul peninsulei anexate Crimeea, sub acuzaţia de pătrundere ilegală în apele teritoriale ruseşti.

Ucraina a declarat că Rusia a capturat ilegal două canoniere şi un remorcher, şi a acuzat Moscova de agresiune militară, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

SUA şi Uniunea Europeană au cerut eliberarea marinarilor, care se află în arest preventiv la Moscova.

Roman Mokriak, comandantul uneia din canoniere, le-a declarat anchetatorilor ruşi că nu le va oferi nicio informaţie dacă echipajul său nu va fi eliberat, a declarat avocatul său, Ilia Novikov. 

„El consideră că este singurul responsabil pentru ce se întâmplă la bord, că echipajul i-a executat ordinele şi nu poate fi făcut răspunzător'', a scris Novikov pe Facebook.

Într-o postare separată, Edem Semedliaiev, avocatul lui Oleh Melniciuk, căpitanul remorcherului, a afirmat că şi clientul său a refuzat să depună mărturie, declarându-se prizonier de război.

Data procesului marinarilor încarceraţi nu a fost stabilită deocamdată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării