294
0
Capitala din Europa care interzice fumatul în 52 de parcuri
294
0

Parisul a declarat război fumatului, iar locurile unde acest viciu e permis sunt din ce în ce mai puține.

Fie că vorbim de restaurante, cafenele, aeroporturi sau gări, în principiu, orice spațiu public închis din Hexagon are reguli foarte clare: fumatul e strict interzis, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Francezii au trecut însă la nivelul următor - plănuiesc să aplice interdicția și în locurile publice deschise. Primele astfel de zone sunt 52 de parcuri și grădini din Paris.

Din această vară, la Paris există 52 de parcuri și grădini în care e interzis fumatul. Măsura a fost testată întâi anul trecut și implementată acum în 10% din spațiile verzi din capitala Franței.

La intrări au fost instalate scrumiere, pentru ca fumătorii care nu respectă legea să nu aibă nicio scuză să nu plătească amenda de 38 de euro. Pentru cei care aruncă pe jos mucurile de țigară sancțiunea e și mai mare: 68 de euro.

Măsura nu este singulară pe teritoriul Franței. În Strasbourg, există, de asemenea, spații verzi unde fumatul este interzis, în timp ce orașele de pe litoral, precum Marsilia sau Nisa au scos în afara legii fumatul pe mai multe plaje. Iar cifrele par să le dea dreptate autorităților.

Conform unui sondaj efectuat de departamentul de Sănătate Publică din Hexagon, numărul fumătorilor s-a diminuat cu patru procente în ultimii trei ani, de la 29,4% la 25,4%, în rândul cetățenilor între 18 și 75 de ani.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter