main logo
10946

Cântau imnul Moldovei și incendiau steagul Italiei: Riscă pușcărie

Trei tineri moldoveni sunt anchetați pentru defăimarea și distrugerea însemnelor naționale ale Italiei după ce au incendiat steagul acestei țări și l-au aruncat la gunoi.

Cântau imnul Moldovei și incendiau steagul Italiei: Riscă pușcărie

Faptele s-au petrecut în cartierul Arcella din Padova în urmă cu aproape cinci luni, dar ancheta a fost concluzionată abia în urmă cu câteva zile, transmite Știri.md cu referire la Rotalianul.com.

Era seara zilei de 26 noiembrie 2020, scrie ziarul local Il Mattino di Padova, când un grup mare de tineri s-a adunat în piazza Vinicio Della Vecchia din cartierul menționat mai sus, având la ei mai multe sticle de vin spumos și bere. 

La un moment dat, aceștia au început să cânte imnul Republicii Moldova în timp ce incendiau drapelului Italiei, pe care ulterior l-au aruncat la gunoi.

Toată scena a fost filmată de unii dintre participanți.

Persoanele rezidente în acea zonă au început să sune la 112, denunțând faptele la care au fost martori și trei patrule de carabinieri au intervenit în acea seară la  fața locului, dar au reușit să blocheze doar unii dintre participanți. 

Aceștia au declarat că nu au avut nimic de-a face cu distrugerea tricolorului italian, dar carabinierii i-au invitat să curețe zona pe în care și-au făcut de cap.

Localnicii s-au plâns că acel grup de tineri venea des acolo și îi tratau pe toți cu superioritate, iar militarii au avut confirmarea acestor afirmații și din resturile arse ale drapelului găsite la gunoi.

Toți tinerii prezenți în acea seară acolo au fost identificați apoi de forțele de ordine care au constatat că trei dintre ei erau majori și cetățeni moldoveni, iar zece erau minori, aceștia din urmă fiind denunțați la Parchetul pentru Minori din Veneția.

Cei trei tineri majori, în schimb, fiind vorba de Dumitru Butuc, 20 ani, Olga Dodu, 22 de ani și Cătălina Oistic, 20 de ani, toți trei rezidenți în cartierul Arcella, au fost denunțați la Parchetul din Padova. 

Aceștia riscă acum să fie trimiși în judecată și să primească o pedeapsă de până la 2 ani de închisoare.

Abonează-te la Știri.md pe Telegram pentru a afla rapid noutățile: https://t.me/stirimd

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării