main logo
477

Căni de cafea cu portretul lui Hitler, comercializate în Cehia

O firmă din Cehia va putea continua să comercializeze căni de cafea cu portretul lui Adolf Hitler, după ce poliţia a renunţat la ancheta deschisă în acest caz.

Căni de cafea cu portretul lui Hitler, comercializate în Cehia

Pentru poliţie a fost imposibil de demonstrat că editura pragheză Nase vojsko (Armata Noastră) ar fi avut un alt motiv ascuns de a vinde aceste căni de cafea "în afara obţinerii de profit dintr-o activitate economică", conform unui purtător de cuvânt, transmite Știri.md cu referire la antena3.ro.

Editura a explicat că aceste căni de cafea ilustrate cu portretul lui Adolf Hitler dar şi al unuia dintre apropiaţii săi, Reinhard Heydrich, fac parte dintr-o "ediţie de colecţie". 

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din Cehia şi Muzeul Evreiesc de la Praga au catalogat punerea în vânzare a acestor căni de cafea drept "o glorificare deschisă a regimului nazist". 

În plus, cele două instituţii au atras atenţia şi asupra faptului că respectiva editură a publicat şi o carte al scriitorului britanic David Irving, un cunoscut negaţionist al Holocaustului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării