14 feb, 2019 22:17
811
0
Când vor reveni acasă piloții moldoveni eliberați din Afganistan
14 feb, 2019 22:17
811
0

Piloții moldoveni eliberați din Afganistan vor reveni acasă după ce vor termina tratamentul în Federația Rusă.

„Tratamentul ar putea dura două săptămâni", a declarat  pentru Kommersant copreședintele „Delovaia Rossia", Igor Ceaika, transmite Știri.md.

Potrivit lui Igor Ceaika, piloții au sosit la Moscova pe 8 februarie și acum urmează un curs de reabilitare într-una din clinicile din Rusia.

„Ei au fost ținuți într-o încăpere mică și întunecată. Am avut informații că această iarnă piloții moldoveni puteau să moară. Mihail Crihan are o circulație defectuoasă și abia se mișcă. Ei trec printr-un curs de reabilitare psihologică și fizică: masaj, analize. Acum, medicii nu le pot permite să se externeze", a spus Ceaika.

De asemenea, oficialul rus a sugerat că externarea piloților moldoveni va avea loc nu mai devreme de două săptămâni. 

În curând, la piloți trebuie să vină în vizită rudele din Moldova, a mai menționat Igor Ceaika.

Amintim că piloții moldoveni ținuți ostatici după doborârea elicopterului în Afganistan au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a venit cu un comunicat oficial, în care a confirmat că piloții moldoveni vor fi aduși astăzi acasă.

Vladimir Voronin spune că piloții moldoveni capturați acum 3 ani de talibanii din Afganistan au fost eliberați mai de demult, doar că anunțul s-a făcut abia acum, înaintea alegerilor parlamentare.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter