main logo
1038

Când vor reveni acasă piloții moldoveni eliberați din Afganistan

Piloții moldoveni eliberați din Afganistan vor reveni acasă după ce vor termina tratamentul în Federația Rusă.

Când vor reveni acasă piloții moldoveni eliberați din Afganistan

„Tratamentul ar putea dura două săptămâni", a declarat  pentru Kommersant copreședintele „Delovaia Rossia", Igor Ceaika, transmite Știri.md.

Potrivit lui Igor Ceaika, piloții au sosit la Moscova pe 8 februarie și acum urmează un curs de reabilitare într-una din clinicile din Rusia.

„Ei au fost ținuți într-o încăpere mică și întunecată. Am avut informații că această iarnă piloții moldoveni puteau să moară. Mihail Crihan are o circulație defectuoasă și abia se mișcă. Ei trec printr-un curs de reabilitare psihologică și fizică: masaj, analize. Acum, medicii nu le pot permite să se externeze", a spus Ceaika.

De asemenea, oficialul rus a sugerat că externarea piloților moldoveni va avea loc nu mai devreme de două săptămâni. 

În curând, la piloți trebuie să vină în vizită rudele din Moldova, a mai menționat Igor Ceaika.

Amintim că piloții moldoveni ținuți ostatici după doborârea elicopterului în Afganistan au fost eliberați. Anunțul a fost făcut de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a venit cu un comunicat oficial, în care a confirmat că piloții moldoveni vor fi aduși astăzi acasă.

Vladimir Voronin spune că piloții moldoveni capturați acum 3 ani de talibanii din Afganistan au fost eliberați mai de demult, doar că anunțul s-a făcut abia acum, înaintea alegerilor parlamentare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării