main logo
423

Când va fi lansat în România filmul câștigător al Festivalului de la Veneția

“Joker”, filmul regizorului american Todd Phillips, a câștigat Leul de aur, marele premiu al Festivalului de la Veneția.

Când va fi lansat în România filmul câștigător la un festival din Italia

O surpriză a fost marele premiu al juriului care i-a revenit peliculei “J’accuse” a controversatului cineast Roman Polanski, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Regizorul Todd Phillips este de acum mult mai cunoscut, fiind marele câştigător al festivalului de la Veneţia. Creaţia sa cinematografică, prezintă originea personajului Joker, un criminal sarcastic, interpretat de Joaquin Phoenix, în orașul Gotham undeva la începutul anilor ’80. Filmul va fi lansat în cinematografele din România pe 4 octombrie.

Atât de controversatul regizor Roman Polanski, cu toate că nu a fost prezent la gală, a impresionat criticii de la Veneţia cu pelicula să. 

„J’Acusse” a primit Leul de argint, marele premiu al juriului. Polanski a fost reprezentat la eveniment de soţia sa, întrucât pe numele său există încă un mandat de arestare activ într-un scandal sexual în care a fost implicat.

Luca Marinelli a plecat şi el acâş cu premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din producţia „Martin Eden”

Reporter: Cum te simţi?

Luca Marinelli, cel mai bun actor: Sunt foarte emoţionat, aş putea spune paralizat.

Iar Ariane Ascaride a luat trofeul pentru cea mai bună actriţă, cu rolul său din „Gloria Mundi”.

Ariane Ascaride, cea mai bună actriţă: ”E un vis devenit realitate. E incredibil!”

Şi regizorul chinez Yonfan a plecat acasă cu premiu pentru cel mai bun scenariu scris pentru filmul „No. 7 Cherry Lane”.

Cineastul spaniol Pedro Almodovar şi actriţa britanică Julie Andrews au fost şi ei recompensaţi cu trofee Leul de Aur onorifice, pentru întreaga carieră.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării