main logo
2015

Canada recomandă schimbarea regimului la Moscova. Reacția Rusiei

Ministerul de Externe al Rusiei a protestat pe lângă cel mai înalt reprezentant diplomatic al Canadei la Moscova în legătură cu afirmaţiile şefei diplomaţiei canadiene, Melanie Joly, despre o „schimbare de regim” în Rusia.

Canada recomandă schimbarea regimului la Moscova. Reacția Rusiei

Ministerul rus a anunţat marți că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri canadian Brian Ebel, căruia i-a transmis că declaraţiile Melaniei Joly sunt inacceptabile, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Joly a fost citată de presa canadiană cu următoarea declaraţie, făcută într-o conferinţă de presă la 10 martie: „Putem să vedem cât de mult izolăm regimul rus chiar acum - pentru că trebuie să o facem economic, politic şi diplomatic - şi care este impactul şi asupra societăţii şi cât de mult vedem o potenţială schimbare de regim în Rusia”.

Comunicatul diplomaţiei de la Moscova condamnă „atacul rusofob” şi spune că acesta va avea consecinţe serioase asupra relaţiilor bilaterale, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. Rusia îşi rezervă dreptul să ia „contramăsuri adecvate” în funcţie de paşii ulteriori ai autorităţilor de la Ottawa.

Canada, membru în NATO şi G7, s-a alăturat aliaţilor săi occidentali în impunerea de sancţiuni împotriva Rusiei după ce aceasta a invadat Ucraina.

Vineri, Ottawa a salutat decizia Curţii Penale Internaţionale de a emite mandate de arestare pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, şi comisarul rus pentru drepturile copiilor în legătură cu deportarea de copii ucraineni în Rusia după declanşarea conflictului.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării