main logo
417

Canada cere ajutorul aliaţilor săi pentru a rezolva disputa cu Arabia Saudită

Canada plănuieşte să ceară ajutorul a doi dintre aliaţii săi, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite, pentru a rezolva disputa cu Arabia Saudită, în contextul în care reprezentanţii Statele Unite au declarat că nu se vor implica în problemă.

Canada cere ajutor aliaţilor pentru a rezolva disputa cu Arabia SaudităCanada cere ajutorul aliaţilor săi pentru a rezolva disputa cu Arabia Saudită

Arabia Saudită a anunţat duminică expulzarea ambasadorului Canadei la Riad şi a suspendat toate legăturile comerciale cu Ottawa, după ce ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, s-a declarat "foarte alarmată" de arestarea de către autorităţile saudite a unei surori a activistului Raif Badawi, tranmsite Știri.md cu referire la mediafax.ro.

Arabia Saudită a acuzat Canada de o "imixtiune gravă în afacerile interne ale ţării".

Conform unei surse guvernamentale, prim-ministrul canadian Justin Trudeau va cere ajutor Emiratelor Arabe Unite şi Marii Britanii.

"Cheia este să lucrăm împreună cu aliaţii din regiune pentru a rezolva problema, lucru care se poate întâmpla rapid", a declarat sursa.

Guvernul Marii Britanii a cerut marţi celor două ţări să rezolve rapid problema, înainte ca aceasta să se agraveze.

Departamentul de Stat al Statelor Unite a făcut marţi apel la rezolvarea disputei diplomatice între Canada şi Arabia Saudite, dar a susţinut că nu se va implica în problemă.

"Ambele părţi trebuie să rezolve problema în mod diplomatic. Nu putem sa o facem noi pentru ei, trebuie să rezolve împreună", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Compania aeriană de stat saudită a anunţat marţi că şi-a suspendat zborurile spre Toronto.

De asemenea, Arabia Saudită a cerut încetarea oricărui tratament medical al cetăţenilor săi în Canada şi a început procedurile pentru transferul acestora din spitalele canadiene în alte ţări.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării