main logo
2710

Camere de supraveghere lângă cimitirul unde va fi înmormântat Navalnîi. Ce măsuri s-au luat

Poliția a început să patruleze în zona de lângă Cimitirul Borisovski, din Brateevo, Moscova, unde înmormântarea lui Aleksei Navalnîi este programată să aibă loc pe 1 martie, relatează un corespondent RusNews, citat de Meduza. De asemenea, scrie sursa citată, au fost luate și alte măsuri.

Camere de supraveghere lângă cimitirul unde va fi înmormântat NavalnîiFoto: Profimedia Images

Potrivit RusNews, polițiștii merg în patrule de doi sau trei agenți în apropierea cimitirului. Au fost pregătite și garduri metalice la intrare, iar de-a lungul perimetrului, după cum scrie RusNews, „pe fiecare stâlp de iluminat sunt instalate camere de supraveghere externe”, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Pe 26 februarie, canalul de telegram „Atenție, știri” a scris despre pregătirile pentru instalarea camerelor și ramelor la intrarea în Cimitirul Borisovski.

Canalul Telegram „We Can Explain” scrie că echipaje de poliție au fost văzute încă de la ieșirea din stația de metrou Borisovo, aflată lângă cimitir. În plus, doi ofițeri de poliție stau la intrarea în cimitir, iar un mic dispozitiv de poliție stă în partea laterală a intrării, transmite și corespondentul We Can Explain. La intrarea în cimitir este de serviciu și o mașină de poliție rutieră.

La intrarea în cimitir, după cum transmite corespondentul „We Can Explain”, polițiștii le cer oamenilor un act de identitate și să explice scopul vizitei și, de asemenea, inspectează bunurile personale, explicând acest lucru drept „prevenirea operațiunilor teroriste”.

Slujba de înmormântare a lui Navalnîi va avea loc în Biserica Icoanei Maicii Domnului „Potolește-mi durerile” din Mariino, pe 1 martie, la ora 14:00. După aceasta, Navalnîi va fi înmormântat la Cimitirul Borisovski, a transmis echipa opozantului rus.

Conducătorul Fondului luptei împotriva corupţiei (FBK), Ivan Jdanov, considerat un aliat al lui Navalnîi, a spus că înmormântarea a fost planificată pentru 29 februarie, dar echipa acestuia nu a reușit să găsească „nicio singură persoană care să poată săpa un mormânt” până la acea dată. Jdanov a legat acest lucru cu faptul că pe 29 februarie Vladimir Putin a transmis discursul său către națiune.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării