main logo
354

Camera Reprezentanţilor din SUA îl acuză pe Donald Trump de rasism

Camera Reprezentanţilor a votat pentru a-l condamna pe Donald Trump în urma afirmaţiilor acestuia la adresa a patru membre ale Congresului Statelor Unite.

Camera Reprezentanţilor din SUA îl acuză pe Trump de rasismFoto: twitter.com

Președintele SUA a respins acuzația, dar a continuat să atace violent patru alese democrate provenite din rândul minorităților, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Măsura a fost votată cu 240 de voturi pozitive şi 187 negative, doar patru republicani din Camera Reprezentanţilor fiind de partea democraţilor, informează Mediafax. 

„Camera Reprezentanţilor condamnă ferm comentariile rasiste ale preşedintelui Donald Trump legitimând şi accentuând frica şi ura noilor americani şi persoanelor de culoare”, potrivit textului pentru care au votat, de asemenea, patru aleşi republicani. 

Trump a afirmat luni despre mai multe membre de culoare ale Congresului de la Washington că ar trebui să se întoarcă în țările de unde provin, cu toate că trei din cele patru reprezentante democrate vizate de președinte s-au născut în Statele Unite. 

Cele patru democrate la care făcea referire președintele SUA ar fi Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley şi Rashida Tlaib, membre ale Camerei Reprezentanţilor, potrivit presei din America. 

Toate cele patru deţin cetăţenia americană, iar Ilhan Omar este singura care nu este născută pe teritoriul Statelor Unite. 

„Din punctul meu de vedere, dacă îţi urăşti ţara, dacă nu eşti fericit aici, poţi să pleci”, a declarat Trump la un eveniment la Casa Albă consacrat industriei. 

„Dacă nu eşti fericit în SUA, dacă te plângi tot timpul, e foarte simplu: poţi pleca”, a spus liderul de la Casa Albă, atrăgând aplauzele unei părţi din public. 

„Pot să plece chiar acum. Nu ştiu cine-o să le simtă lipsa”, a adăugat el, notează Agerpres. „Nu-mi fac griji pentru că mulţi sunt de acord cu mine”, a menţionat Trump, care a admis totodată că „e posibil” să greşească, dar „alegătorii vor decide”. 

Marţi, Donald Trump le-a cerut aleşilor partidului său să nu cadă în „capcana” întinsă, potrivit lui, de adversarii săi democraţi. 

”Aceste tweet-uri nu au fost rasiste. Nu există picătură de rasism în mine!”, a afirmat președintele SUA. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării