main logo
418

Cambridge Analytica voia să lanseze o monedă virtuală proprie

Cambridge Analytica voia să lanseze o monedă digitală înainte ca presa să devoaleze accesarea ilegală a informațiilor private pentru 87 de milioane de utilizatori de Facebook, scrie Reuters.

Cambridge Analytica voia să lanseze o monedă virtuală proprieCambridge Analytica voia să lanseze o monedă virtuală proprie

Firma britanică de consultanță politică voia să strângă 30 de milioane de dolari în cadrul operațiunii. Momentan nu este clar dacă societatea mai dorește să continue planurile, atât din cauza scandalului în care este implicată, cât și din cauza scăderii masive a prețurilor la monedele virtuale, scrie libertatea.ro.

Reamintim, Bitcoin – cea mai celebră monedă virtuală din lume – a crescut anul trecut de la o mie de dolari bucata până aproape de 20.000 de dolari, pentru ca apoi să termina anul 2017 la valori în jurul a 13.000 de dolari.

Ulterior, acesta și-a continuat declinul până la 6.600 de dolari. Săptămâna trecută, însă, Bitcoin a început să crească și acum a ajuns la valori în jurul a 8.200 de dolari.

Cambridge Analytica este o firmă de marketing politic care s-a implicat atât în referendumul pentru Brexit, cât și în campania pentru alegerile prezidențiale din SUA, de partea lui Donald Trump.

Companiile care au ales să facă oferte inițiale de monede digitale au strâns în acest an 3,5 miliarde de dolari până la acest moment.

Mai multe companii au anunát crearea unor monede digitale proprii. Una dintre acestea este Kodak – care intenționează să lanseze o monedă pentru fotografi, dar și aplicația de mesagerie Telegram – care vrea să lanseze un serviciu de transfer de bani.

De asemenea, un cofondator Uber vrea să lanseze o monedă digitală proprie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării