main logo
1758

Călăii lui Ceaușescu au pierdut cadavrele, imediat după execuție

Călăii soților Ceaușescu au pierdut cadavrele dictatorilor imediat după ce i-au executat.

Călăii lui Ceaușescu au pierdut cadavrele, imediat după execuție

Sună aproape ca un banc, dar această întâmplare a fost confirmată chiar de către cei care s-au ocupat de soarta Ceaușeștilor, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Tot acești călăi s-au desfătat la „pomana” victimelor pe stadionul Steaua, unde aterizaseră cu leșurile cuplului dictatorial.

În 1989, o astfel de poveste ar fi fost ascultată cu plăcere în orice casă și în orice tavernă. Cu cât s-ar fi povestit mai mult detaliile macabre, cu atât românii ar fi râs mai cu poftă.

Era euforia aceea falsă, un miraj indus de către cei care aveau tot interesul să-i țină ocupați pe cetățenii de rând cu alte lucruri.

După ce i-au executat pe soții Ceaușescu, cadavrele lor au fost urcate în două elicoptere și au decolat de la Târgoviște către București și au aterizat pe stadionul de rugby din complexul sportiv Steaua.

Ulterior, Dan Voinea, procurorul de la procesul Ceaușeștilor, a povestit în faţa Comisiei Senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 ce s-a întâmplat după execuţie. Povestea aproape că dă în penibil și amintește încă o dată că omul este cea mai crudă creatură, lipsită de orice empatie, în anumite situații.

„Îmi aduc aminte că era o masă rotundă. Deci, pe Stănculescu şi pe Gelu Voican eu i-am găsit acolo. Veniseră cu primul elicopter. Deci, s-a luat masa la stadionul Ghencea. Fără nici un fel de problemă. Vă spun şi ce am mâncat?”, spunea Dan Voinea în fața Comisiei, conform Adevărul.

El vrea să spună că, în timp ce trupurile dictatorilor nici nu se răciseră, călăii au luat o pauză și au făcut un popas pe stadionul de la Steaua ca să încingă o chermeză/pomană, că doar așa e creștinește, nu? L-ai omorât pe acel om, dar măcar să bei/mănânci și tu ceva în cinstea lui, să nu plece înfometat pe lumea cealaltă. În plus, tocmai se dăduse liber la produsele alea bune pe care le degustau Ceaușeștii.

„Deci, ne-a dat nişte aperitive: brânză, salam, ne-a dat câte o friptură cu piure de cartofi și ne-a dat să bem vin negru. Și whisky. Cristian Gațu a venit cu whisky. A venit cu nişte sticle cu whisky şi era o noutate. Whisky atunci?”

Același Dan Voinea a povestit că, în timp ce luau masa, cineva a venit cu o veste care i-a făcut să le rămână salamul și whisky-ul în gât: dispăruseră cadavrele dictatorilor.

„Dar eu ce am auzit discutându-se acolo în seara respectivă, când a apărut treaba că au dispărut cadavrele, zic, «nu se poate, domnule, hai să căutăm!». Discuţia că au dispărut cadavrele a apărut în momentul când eram deja la masă.”

Dar, chiar dispăruseră leșurile? Evident că nu, dar ce să mai vezi/auzi când ești îmbătat de euforia libertății? După ce au aterizat pe stadion cu elicopterele, cei din completul de judecată s-au dus direct la masă, nici nu i-a mai interesat că aveau cadavrele unor oameni cu ei (din care încă mai curgea sânge). 

Se pare că soldații care au fost lăsați să se ocupe de leșuri s-au speriat de o Dacia neagră care trecuse pe-acolo și au fugit. Se pare că au pus cadavrele la un loc mai ferit, dar tot sub cerul liber. Acolo au stat toată noaptea. Noroc că era decembrie și era frig.

„Între timp, elicopterele se ridicaseră şi m-am trezit cu terenul gol, fără elicoptere şi fără cadavre. Am dat telefon la Boteni şi mi-au spus că elicopterele au revenit la bază. Ei n-au lăsat coletele la întâmplare. Le-au lăsat în grija unui ofiţer de la regimentul mecanizat. Ăsta le-a luat şi le-a pus dincolo de taluz şi a plecat. Am sunat la Minister, le-am spus lui Militaru şi lui Iliescu că nu mai sunt cadavrele. Mi-au spus „Eşti nebun?”.Le-am spus „Nu sunt”, a povestit Victor Atanasie Stănculescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării