main logo
935

Câinele care a salvat un biciclist accidentat a fost adoptat

Câinele care a salvat, la începutul săptămânii, un bărbat în vârstă de 40 de ani, după ce s-a accidentat cu bicicleta, a fost adoptat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionuţ Mihai Popovici.

Câinele care a salvat un biciclist accidentat a fost adoptat

„Biciclistul a fost salvat de câine, care l-a protejat încălzindu-i trupul, până la sosirea jandarmilor. După ce am auzit povestea am fost impresionat şi m-am hotărât să-l adopt, pentru a avea şi el o familie. Iniţial nu am ştiut că e un câine vagabond. Când am aflat, însă, am vrut să-i ofer o casă, un prieten şi să simtă căldura sufletească. De acum, pe căţel îl cheamă Max”, a declarat Popovici, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Bărbatul accidentat căzuse, luni seara, cu bicicleta, în zona Platoului Semenic. La sosirea jandarmilor, ciclistul acuza dureri în zona claviculei şi se afla într-o stare uşoară de hipotermie.

Căţelul a fost îngerul păzitor al bărbatului de 40 de ani din Reşiţa. Au făcut cunoştinţă pe marginea drumului, iar omul nici nu ştia ce prieten devotat a câştigat.

Marin Ion, biciclistul rănit: Am mâncat și eu și el napolitane, ce aveam la mine și a mers după mine. Și tot cuțu cuțu, haide, haide și am ajuns sus pe Semenic. Acolo am făcut poze, ne-am jucat, ne-a prins noaptea. Am început să coborâm în jos spre Reșița. Am prins o groapă, n-am văzut-o și m-a aruncat în cap și am rămas acolo. Și atunci el a rămas acolo lângă mine.

Căţelul a rămas lângă amicul său aflat la necaz până au ajuns jandarmii montani. Medicii spun că l-a scăpat de şoc hipotermic: l-a încălzit cu corpul lui un sfert de oră. Şi nici când au apărut salvatorii nu prea i-a venit să se desprindă de prietenul lui.

Marin Ion, biciclistul rănit: Câinele tot lângă mine, de-abia l-a îndepărtat jandarmul să pună pătura pe mine, a venit și ambulanța după vreo 15 minute după ce au ajuns jandarmii. Tot așa, m-au urcat cu greu pe targă și m-au pus în salvare, câinele, după mine să ajungă acolo.

A urmat apoi o despărţire grea. Până şi jandarmii, cu sufletul călit de multe intervenţii dure, s-au emoţionat.

Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al IJJ Caraș-Severin: Persoana a fost urcată în salvare, moment în care câinele a sărit şi el în salvare fiind dat jos cu greu. La plecarea ambulanţei, câinele a început să alerge după ambulanţă până când i-a pierdut urma. A fost un moment emoţionant...

Drumurile celor doi s-au depărţit însă. Biciclistul este internat la spital cu şoldul dizlocat şi clavicula ruptă, iar câinele salvator a fost adoptat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării